Спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл на схід від Золотого

 

Спостерігачі Місії ОБСЄ потрапили в район обстрілу біля села Березівське, що на непідконтрольній території Луганщини в Попаснянському районі (на схід від Золотого).

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 15 травня.

Інцидент стався після запуску міжнародними спостерігачами свого безпілотника.

“15 травня патруль Місії у складі 6 співробітників на 2 автомобілях перебував на південно-західній околиці н. п. Березівське (непідконтрольний урядові, 53 км на північний захід від Луганська), де здійснював моніторинг дотримання локального режиму припинення вогню для сприяння проведенню ремонтних робіт на об’єкті водної інфраструктури в цьому районі, а також виконував оголошений політ безпілотного літального апарата (БПЛА) малого радіуса дії для уточнення повідомлень про пошкодження в цьому населеному пункті.

О 13:36 під час приземлення БПЛА СММ малого радіуса дії, коли апарат перебував на висоті 5 м над землею, четверо членів патруля Місії, які перебували поблизу автомобілів, побачили 2 вогняні невстановлені боєприпаси, які летіли в їхньому напрямку та вибухнули в повітрі. Невдовзі вони побачили та почули 2 вибухи, а також побачили дим на висоті орієнтовно 80–100 м над землею та на відстані приблизно 20 м на північно-північний захід від свого місцеперебування. Усі вчотирьох укрилися в автомобілях. Ще двоє співробітників Місії перебували в автомобілях, однак чули вибухи”, – ідеться у звіті.

Зазначається, що після цього команда СММ негайно перемістилася на іншу позицію, приблизно за 3 км на захід від південно-західної околиці Березівського, та продовжила здійснювати моніторинг безпекової ситуації.

Згодом патруль Місії благополучно повернувся на базу в місто Кадіївка (кол. Стаханов) на території ОРЛО.

Читайте також:
Місія ОБСЄ зафіксувала пошкодження школи й житлового будинку в Золотому-5

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна