Фоторепортерка зі США Блатті спростувала фейк “ЛНР” про її зґвалтування українськими військовими

 

Сепаратистське угруповання “ЛНР” поширило фейк, нібито українські військові біля Станиці Луганської зґвалтували американську фоторепортерку Дженніфер Туеру Блатті. Вона сама спростувала такі повідомлення, водночас визнала потребу блокувати пропагандистські російські сайти.

“Ця інформація – повна нісенітниця. Якщо говорити словами президента США, це – “фейк ньюз”. Я не була в зоні бойових дій на Донбасі упродовж кількох місяців. А всі українські солдати, з якими я працювала, з біса зіркові солдати”, – написала Блатті у фейсбуці 16 травня.

Фотограф зі США зазначила, що джерелом інформації є так звана “народна міліція ЛНР”.

Слідом за “міліцією” 16 травня багато російських та сепаратистських медіа розповіли, що фотограф агентства POLARIS Туера Блатті приїхала на Донбас 10 травня, 15 травня разом з українськими військовими із розвідроти 25-ї бригади відправилася на фотосесію у лісовий масив Станично-Луганського району, де її напоїли. На зворотньому шляху непритомна американка нібито була зґвалтована за участі нацгвардійців.
Після цього “Блатті й українського громадянина Катеренчука доставили в район населеного пункту Трьохізбенка, де планується інсценування їхньої загибелі в результаті мінометного обстрілу або детонації мінно-вибухового пристрою”, ішлося в повідомленнях з ОРДЛО.

У дописі в фейсбуці Блатті навела приклади посилань на фейкові повідомлення в інтернеті з цього приводу.

“Мені сказали, що лише деякі з цих лінків можна відкрити в Україні, оскільки російські ЗМІ в Україні заблоковані з 2014 року. Я можу зрозуміти, чому”, – написала американка.

Дженніфер Туера Блатті — американська фотографка, яка з 2018 року висвітлювала війну на Донбасі на боці українських військ.

Читайте також:
АНТИФЕЙК: у 59-й бригаді – жодного хворого, із зони ООС вона не виходить

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна