Зеленський розповів, як пом’якшуватимуть карантин після 22 травня

 

Президент Володимир Зеленський розповів, що другий етап пом’якшення карантину в Україні буде стосуватися спортивних змагань, роботи готелів, проведення ЗНО.

Про це президент сказав під час свого традиційного відеозвернення в середу, 13 травня.

За словами Зеленського, другий етап пом’якшення карантину планується на 22 травня.

Він торкнеться, зокрема, спортивних змагань, роботи готелів, проведення ЗНО та іншого.

“Я знаю, що всі зараз не розуміють, яким буде літо. Як планувати відпустку, коли дозволять літаки, коли дозволять потяги. Коли знову запрацюють кінотеатри, пляжі та метро. Відповідь проста: все це залежить від нас з вами. Кожен наступний етап пом’якшення можливий тільки тоді, коли ми досягнемо конкретних показників. Зокрема, помірної кількості нових випадків захворювання та некритичного завантаження ліжок у лікарнях”, – сказав президент.

Як інформувала “Новинарня“, на засіданні в середу, 13 травня, уряд дозволив пересуватися вулицями групами до 8 осіб, а на літніх терасах ресторанів і кав’ярень сидіти по четверо з дотриманням дистанції щонайменше півтора метри.

Читайте також:
Показники щодо COVID-19 дозволяють розглядати етапи пом’якшення карантину, – Зеленський

Київ потроху виходить із карантину: що відкривається, а що – ні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна