Шмигаль розповів, на що витратили мільярди з фонду боротьби з COVID-19

 

Кошти фонду боротьби з коронавірусом витратили на пенсійну реформу, допомогу безробітним, додаткові виплати ФОПам із дітьми, а також на додаткові закупівлі лікарням і зарплати лікарям.

Про це в середу, 13 травня, заявив очільник уряду Денис Шмигаль під час виступу в парламенті, передає “Укрінформ”.

“20 млрд грн пішло на пенсійну реформу, шість млрд отримали фонди, які будуть допомагати безробітним – зокрема тим, хто втратив роботу за останні місяці. Це 196 тисяч людей, які офіційно зареєструвалися на біржі. Ще 1,6 млрд грн – допомога родинам ФОПів з дітьми. На 2 млрд грн були профінансовані різні медичні закупівлі для лікарень. Останнім рішенням ми виділили Міністерству охорони здоров’я 3,1 млрд грн на додаткові закупівлі медзакладам і зарплати лікарям”, – додав Шмигаль.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів 22 квітня затвердив порядок використання коштів Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19. Розмір Фонду – 65 млрд грн, що було передбачено у державному бюджеті.

Читайте також:
Шмигаль: Україна досягає плато і піку епідемії коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна