Апарати ШВЛ із російської “гумдопомоги” для США виявилися небезпечними

 

Лікарні у США не застосували апарати ШВЛ, які доставили як “гумдопомогу” з Росії, адже вони не розраховані на американську електромережу і виявилися пожежонебезпечними.

Про це у середу, 13 травня, повідомляє “Укрінформ” із посиланням на видання BuzzFeed.

“Десятки апаратів, відправлених з Москви до Нью-Йорка та Нью-Джерсі для допомогти їхнім лікарням у реагуванні на спалах коронавірусу, залишилися невикористаними, й тепер будуть передані федеральним органам влади”, – зауважує видання.

За інформацією місцевих органів влади, зі штату Нью-Йорк будуть повернуті 30 російських апаратів ШВЛ, з Нью-Джерсі – 15.

Американське обладнання призначене для роботи в мережі 110 вольт, тоді як російське обладнання розраховане на електроенергію 220 вольт.

Також у Федеральному агентстві США з надзвичайних ситуацій зауважили, що знають про інциденти з ШВЛ в Росії.

“Висновки розслідування, проведеного російською владою щодо пожеж, допоможуть нам ухвалити рішення щодо подальшого застосування цих апаратів”, – додала речниця відомства.

Нагадаємо, нещодавно у російській лікарні в пожежі загинули п’ятеро пацієнтів на апаратах ШВЛ, хворих на коронавірус.

Читайте також:
У Москві сталася пожежа в реанімації коронавірусної лікарні, є жертви

У Білому домі посилили заходи безпеки через проникнення COVID-19, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна