Кличко попередив про можливість “інфекційного вибуху” й посилення карантину

 

Якщо динаміка захворюваності на коронавірус у Києві зберігатиметься на нинішньому рівні, послаблення обмежувальних заходів може призвести до “інфекційного вибуху”, і тоді карантин знову буде посилений.

Про це у понеділок, 11 травня, попередив міський голова столиці Віталій Кличко.

“Можна не вірити в небезпеку і розповідати, що це, мовляв, — міфи… Але ситуація, насправді, непроста. Особливо — напередодні дати, коли ми збираємося запроваджувати послаблення обмежувальних заходів.

І, якщо динаміка захворювання так зростатиме, будь-які послаблення будуть нелогічними і можуть призвести до інфекційного вибуху. І тоді доведеться запроваджувати більш суворий карантин”, — написав Кличко у фейсбуці.

Він зауважив, що кількість нових хворих на COVID-19 у Києві знову збільшилася: +66 інфікованих за попередню добу, зокрема шестеро медиків.

За даними Кличка, серед тих, хто захворів упродовж доби – 32 жінки віком від 27 до 79 років, 29 чоловіків віком від 28 до 84 років і п’ятеро дітей: дівчатка 1 і 3 років та хлопчики 4, 12, 16 рокiв.

26 пацієнтів госпіталізовано, решта лікуються на самоізоляції вдома, під контролем лікарів.

Усього станом на ранок 11 травня в Києві зафіксовано 1871 підтверджений випадок захворювання на COVID-19.

Як писала “Новинарня“, загалом в Україні вже 15648 лабораторно підтверджені випадки COVID-19. Померли 408 людей, одужали – 3288.

Хворобу підтверджено у 1083 дітей та 3026 медиків.

Читайте також:
Число діагностованих випадків коронавірусу в Україні перевищило 15 тисяч. ЯКА ДИНАМІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна