Меджліс закликав світ вжити заходів у відповідь на дії РФ, які несуть загрозу європейській безпеці

Меджліс кримськотатарського народу закликав міжнародну спільноту вжити заходів у відповідь на дії Росії, які несуть загрозу виникнення нових катастроф на європейському континенті.

Про це йдеться у заяві Меджлісу у зв’язку з Днем пам’яті та примирення, присвяченому загиблим у Другій світовій війні, та Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яку оприлюднив у фейсбуці голова Меджлісу Рефат Чубаров.

“Даною заявою Меджліс кримськотатарського народу приєднується до Спільної заяви держсекретаря США і міністрів закордонних справ Болгарії, Чехії, Естонії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії та Словаччини з нагоди 75-ї річниці закінчення Другої світової війни та знову закликає міжнародне співтовариство вжити термінових і жорстких заходів у відповідь на цинічні виклики імперської Росії, які несуть реальну загрозу виникнення нових катастроф на європейському континенті”, – йдеться в заяві.

“В останні шість років історична територія кримськотатарського народу – Крим, який є складовою частиною незалежної України, – тимчасово окупований Російською Федерацією. Здійснюваний на тимчасово окупованій території України з боку державних органів РФ, системний тиск на кримськотатарський народ, репресії громадян України за національною ознакою, організація етнічно і політично мотивованих переслідувань кримських татар, їхніх органів, таких як Меджліс кримськотатарського народу і Курултай кримськотатарського народу, є свідомою політикою етноциду кримськотатарського народу“, – підкреслюється в документі.

“Міжнародне співтовариство все ще не знаходить ефективних інструментів тиску на Російську Федерацію з тим, щоб змусити її дотримуватися принципів і норм міжнародного права, припинити окупацію частини території України”, – констатують у Меджлісі.

Читайте також:
Із трьох тисяч кримських ЗМІ окупаційна влада перереєструвала лише 232, – МЗС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна