Із трьох тисяч кримських ЗМІ окупаційна влада перереєструвала лише 232, – МЗС

 

Із трьох тисяч ЗМІ, які працювали на Кримському півострові до 2014 року, перереєстрацію на вимогу окупаційної влади РФ пройшли лише 232.

Про це інформує пресслужба МЗС України 3 травня, у Всесвітній день свободи преси.

Зазначається, що деякі медіа намагалися пройти реєстрацію більш як три рази, але з формальних причин отримували відмову.

“Така ситуація склалася зокрема у кримськотатарського холдингу телеканалу ATR”, – констатували в МЗС.

“Щоб приховати від світу реальну ситуацію в тимчасово окупованому Криму російська окупаційна адміністрація запровадила від початку окупації інформаційне гетто – систематично нищить свободу слова на півострові, переслідує та ув’язнює журналістів та блогерів під приводом боротьби з екстремізмом або сепаратизмом та усіляко перешкоджає їхній роботі… Центр прав людини та Кримська правозахисна група зафіксували за 6 років окупації АР Крим та м. Севастополь понад 300 порушень прав журналістів та блогерів“, – ідеться в повідомленні МЗС.

“Росія фактично позбавила населення Криму можливості почути альтернативну думку, блокуючи сигнали українських радіостанцій та доступи до онлайн-видань”, – заявляє Міністерство закордонних справ України.

Дипломатичне відомство України вказує на те, що російські пропагандистські медіа “не лише захопили інформаційний простір Криму, а й поширюють мову нетерпимості, створюючи з українців та кримських татар образ ворога”.

“Закликаємо міжнародну спільноту до рішучих дій проти нищення свободи слова та грубого порушення прав людини Російською Федерації в тимчасово окупованому Криму”, – ідеться в заяві МЗС України.

Читайте також:
Брати Клюєви зберегли “сонячний” бізнес у Криму в обхід санкцій ЄС, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна