У Британії від епідемії загинули понад 30 тис людей

 

Велика Британія стала першою країною в Європі, де від наслідків коронавірусу загинули більше 30 тисяч людей.

Про це на урядовому пресбрифінгу в середу, 6 травня, оголосив Роберт Дженрік, міністр у справах громад і місцевого самоврядування, повідомила“Європейська правда” з посиланням на ВВС.

За минулу добу в Британії зареєстрували 649 смерті від коронавірусу, що дещо менше, ніж 693 вчора.

Загальна кількість померлих в країні зросла до 30 076. Ця цифра включає померлих від COVID-19 у лікарнях, у будинках для літніх людей та інших закладах і вдома.

Італія, яка до 5 травня була першою країною в Європі за кількістю загиблих від вірусу, ще не перетнула цю позначку – станом на 6 травня з початку там епідемії померли 29 684 людей.

Зараз Британія є першою за кількістю загиблих від COVID-19 у Європі та другою – у світі, після США, де загиблих вже більше 70 тисяч.

За останніми даними Департаменту охорони здоров’я та соціального захисту, кількість підтверджених випадків коронавірусу в Британії з початку епідемії перевищила 200 тисяч.

За минулу добу виявили 6 111 нових хворих – на майже 2 тисячі більше, ніж напередодні. Напередодні цей показник складав 4406.

Водночас, показник тестувань впав до найнижчого показника за останній тиждень – 69,4 тисячі, що вже четвертий день менше бажаних 100 тисяч тестів на день.

Раніше прем’єр Борис Джонсон заявляв, що прагне наростити спроможність країни до 200 тисяч тестів на день до кінця травня.

Читайте також:
У Британії радника уряду по боротьбі з COVID-19 звільнили через порушення самоізоляції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна