У Британії радника уряду по боротьбі з COVID-19 звільнили через порушення самоізоляції

 

Епідеміолог Імперського коледжу в Лондоні, професор Ніл Фергюсон пішов з посади урядового радника з питань боротьби з COVID-19 після того, як порушив самоізоляцію.

Про це в середу, 6 травня, інформує “Європейська правда” з посиланнмя на ВВС.

Саме порада Фергюсона раніше призвела до закриття Великої Британії під час пандемії. Його моделювання передачі вірусу передбачає, що 250 000 осіб можуть померти без рішучих дій.

Це спонукало прем’єр-міністра Бориса Джонсона оголосити 23 березня про введення обмеження в повсякденному житті, спрямовані на припинення поширення вірусу.

Відповідно до цих заходів партнерам, які не живуть разом, більше не дозволялося бачити один одного.

Читайте також:
Прем’єр Британії Джонсон одужав від COVID-19 і повернувся до роботи

Водночас професор Ніл Фергюсон сам порушив режим самоізоляції і заявив, що шкодує про це.

“Я згоден, що припустився помилки і прийняв неправильний курс дій. Тому я відмовляюся від своєї участі в Sage (Науково-консультативна група з надзвичайних ситуацій). Я діяв, вважаючи, що у мене є імунітет, я отримав позитивний результат на коронавірус і повністю ізолював себе протягом майже двох тижнів після появи симптомів”, – заявив Фергюсон.

Він також назвав урядову рекомендацію з соціального дистанціювання “однозначною”, додавши, що вона служить “для захисту всіх нас”.

Раніше газета The Daily Telegraph повідомила, що подруга Фергюсона двічі – 30 березня і 8 квітня – приїжджала до нього додому з іншої частини Лондона.

Нагадаємо, Британія вийшла на перше місце в Європі за числом смертей від COVID-19.

Читайте також:
100-літній англійський ветеран зібрав понад 30 млн фунтів для медиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна