Білорусь позбавила акредитації російського журналіста через сюжет про коронавірус

 

Влада Білорусі вислала з країни російського кореспондента “Первого канала” Олексія Кручиніна і позбавила акредитації знімальну групу після сюжету про коронавірус.

Інформацію підтвердили журналістам у пресслужбі телеканалу, повідомляє агентство ТАСС.

“Підтверджуємо висилку нашого кореспондента і позбавлення акредитації всієї знімальної групи. Вважаємо ці дії білоруської влади абсолютно безпідставними”, — заявили у пресслужбі телеканалу.

Як уточнив речник Міністерства закордонних справ Білорусі Анатолій Очей виданню “Интерфакс”, комісія позбавила акредитації двох співробітників телеканалу “відповідно до закону про ЗМІ та положень про акредитацію”.

Рішення, за його словами, було ухвалене через поширення інформації, що не відповідає дійсності.

У посольстві Росії в Білорусі ситуацію не коментують до надходження офіційного документа.

Місцеве видання People.onliner.by з посиланням на телеканал “Білорусь 1” повідомляє, що йдеться про сюжет, який вийшов в етер 6 травня.

У ньому розповідалося, що Білорусь вийшла на третє місце в Європі за приростом виявлених випадків COVID-19 на душу населення.

Частину сюжету знімали на кладовищі білоруського міста Стовпці, де кореспондент звернув увагу на “велику кількість свіжих могил”.

Показали також президента Білорусі Олександра Лукашенка, який на одному з брифінгів заявив, що “не сильно париться” через виявлених хворих на коронавірусну інфекцію.

За останніми даними, у Білорусі зафіксували 20168 випадків інфікування коронавірусом: 116 людей померли, а 5067 — одужали.

Як інформувала “Новинарня“, у Білорусі на COVID-19 захворіли понад 300 медиків. 

Читайте також:
Білорусь просить ЄС допомоги через коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна