У Білорусі на COVID-19 захворіли понад 300 медиків

 

У Білорусі коронавірусну хворобу виявили у понад 300 медиків.

Про це в суботу, 11 квітня, заявив міністр охорони здоров’я Республіки Білорусь Володимир Каранік.

“На сьогодні лабораторно підтверджено 301 випадок зараження медичних працівників”, – сказав Каранік на брифінгу в суботу в Мінську.

За словами міністра, найбільше хворих медиків – у Вітебську та Мінську. Менше заражалися медпрацівники там, де клініки були перепрофільовані заздалегідь.

“По кожному випадку ми проводимо епідрозслідування. Медики під час будь-якого такого епідемічного підйому завжди були на передовій”, – зазначив глава МОЗ РБ.

Каранік додав, на сьогодні більшість хворих медпрацівників почуваються добре, а ті, які мають клінічні прояви, отримують лікування.

Як відомо, влада Білорусі єдина в Європі фактично не вдається до карантинних заходів в умовах епідемії COVID-19. У країні економіка не зупиняється, триває футбольний чемпіонат, щодо ізоляції громадян є лише рекомендації, а не вимоги.
Станом на вечір 11 квітня у Білорусі діагностовано 2226 випадків коронавірусної хвороби, померли – 23 особи. Деякі експерти вважають ці дані применшеними.

Читайте також:
Число померлих від COVID-19 у світі перевищило 100 тисяч, одужали – майже 380 тисяч

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна