Аудитори виявили в Укрзалізниці порушень на ₴336 млн

 

Державна аудиторська служба України висунула АТ “Укрзалізниця” вимоги щодо усунення фінансових порушень на суму 336 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба “Укрзалізниці” в середу, 6 травня.

“5 травня на вебсторінці ДАСУ оприлюднили заяву за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності “Укрзалізниці” за період з 1 січня 2018 року по 30 вересня 2019 року. За вказаний час відомство виявило порушення на суму 11,761 млрд грн. Водночас офіційно висунуті вимоги, вислані ДАСУ на АТ “Укрзалізниця”, про усунення порушень стосуються суми 336 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

Після отримання акту ревізії, “Укрзалізниця” надала ДАСУ вичерпний перелік зауважень і заперечень вимог на суму 331 млн грн.

Наразі процес визнання чи заперечення вимог про усунення порушень у фінансово-господарській діяльності “Укрзалізниці” з боку Держаудитслужби ще не завершений.

У компанії наголосили, що фінансово-господарська діяльність “Укрзалізниці” перебуває під постійним контролем державних органів, зокрема Держаудитслужби, Рахункової палати, ДФС, Антимонопольного комітету.

“Діяльність компанії є прозорою: щодо усіх виявлених недоліків проводять службові розбори, вживають заходи з їх усунення, виконання яких контролюється. Консолідовану фінансову звітність товариства регулярно перевіряють незалежні аудитори з “великої четвірки””, – підкреслили в “Укрзалізниці”.

Нагадаємо,минулого року аудит в “Укрзалізниці” виявив розкрадання 7 млн грн.

Читайте також:
Укрзалізниця може почати вихід із карантинного режиму запуском електричок, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна