Аудит в “Укрзалізниці” виявив розкрадання 7 млн грн

 

Правоохоронці розслідують закупівлю за завищеними цінами обладнання філією “Центр управління промисловістю” у підприємства, яке наближене до її екскерівника.

Про це повідомляє пресслужба залізниці.

Відповідні факти виявили під час перевірки філії департаментом економічної та інформаційної безпеки АТ “Укрзалізниця”.

Зокрема, встановили, що під час закупівлі пересувного дробарно-сортувального комплексу безпідставно завищили його вартість більш ніж на 7 млн грн.  Крім того, обладнання вартістю майже 16 млн грн доставили на підприємство не відповідної якості: китайського виробництва, замість українського, як було заявлено в тендерній пропозиції.

Матеріали перевірки передали в ДБР, де відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.5 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживань службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

Читайте також:
НАБУ завершило розслідування у справі про розкрадання ₴93 млн. “Укрзалізниці”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна