“Тягнеться надто довго, потрібно відповідати”: Зеленський зреагував на затримку доплат медикам

 

Президент Володимир Зеленський на щоденній нараді щодо запобігання поширенню COVID-19 висловив вимогу знайти і покарати винних у затримці доплат медикам, які працюють з хворими на коронавірус.

Про це в середу, 6 травня, інформує пресслужба глави держави.

Зеленський порушив питання обіцяних доплат медикам, які не були перераховані в областях.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов водночас повідомив, що всі гроші були перераховані в регіони, включно з урахуванням доплат у 300%, і що він уже провів селекторну нараду для з’ясування причин невиплат.

За його словами, здебільшого місцева влада рахувала доплати не від окладу, а від відпрацьованого часу, використовуючи не постанову Кабінету Міністрів, а рішення Міністерства соціальної політики від 2003 року.

Тому, навіть маючи гроші для виплат, регіональна влада не змогла здійснити необхідні доплати лікарям, які працюють з хворими на COVID-19.

“Це тягнеться надто довго. Якщо місцева влада не може впоратися з нарахуванням обіцяних і справедливих доплат, треба шукати, хто нестиме відповідальність”, – сказав Зеленський.

Міністр охорони здоров’я зазначив, що вже до п’ятниці виплати мають бути здійснені, а міністерство має отримати звіт щодо кожного лікаря.

Очільник МОЗ також наголосив, що вже другий день поспіль одужує понад 200 інфікованих коронавірусом. Водночас хворих за минулу добу зафіксовано більше, ніж за попередню, і ситуацію необхідно контролювати.

Читайте також:
Захистити бійця невидимого фронту: як медики опинилися без грошей під час пандемії і при чому тут політика

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.