У військових шпиталях дозволили проводити планові операції

 

У лікувальних установах Збройних сил України з 5 травня відновлюють виконання планових оперативних втручань.

Про це повідомив начальник штабу — заступник командувача Медичних сил ЗС України полковник медичної служби Андрій Галушка. 

“Дозволено госпіталізацію пацієнтів на онкологічні захворювання, паліативним хворим, а також тим, кому затягування з плановою операцією може зашкодити здоров’ю”, – цитує Галушку інформаційне агентство “Армія.Інформ”.

За його словами, всім госпіталізованим попередньо будуть проводити ПЛР-тести, аби під час оперативних втручань ніхто з лікарів не був інфікований на коронавірус.

За словами медика, відновлення планових операцій стало можливим завдяки належним карантинним заходам, включаючи самоізоляцію, що зі свого боку поставило заслін масовому надходженню хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19 до лікувальних установ Збройних сил.

“Необхідність госпіталізації та проведення планової операції в кожному конкретному випадку будуть прийматися військовими лікарями після ретельної діагностики. Головна мета, яка стоїть перед нашими медиками, − знизити рівень ризику загрози життю кожного пацієнта”, – резюмував Галушка.

Читайте також:
Кабмін дозволив проводити планові операції, – Степанов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна