У Києві медики “швидкої” протестували через низькі зарплати

 

У Києві працівники клінічної лікарні швидкої медичної допомоги вийшли на акцію протесту в зв’язку зі зниженням зарплат.

Про це в середу, 6 травня, повідомляє “Укрінформ”.

“Акція співробітників лікарні швидкої допомоги пов’язана з тими зарплатами, які ми отримали. Пов’язана з тим ставленням у ЗМІ, і з боку тих представників уряду, які вважають, що нам дійсно платять дуже багато … Ми хочемо продовжувати надавати ту ж допомогу, що й надавали. Хочемо, щоби реформа не знищила нашу лікарню, і таких же як ми. Ми хочемо, щоби про нас говорили як про тих людей, які варті поваги”, – сказав під час акції лікар Віталій Черкашин.

За його словами, доплати, які отримували лікарі раніше врізали – лікарі отримали зарплату на 40 -50% менше, ніж було раніше.

“Наш протест виражається не в тому, щоби виступити проти нашої роботи і того, що ми робимо. Ми просто вийшли, щоб сказати – хочемо змін. Але таких, які були би на краще, а не дивитися, як система щороку погіршується”, – сказав Черкашин.

Як інформувала “Новинарня“, президент Володимир Зеленський на щоденній нараді щодо запобігання поширенню COVID-19 6 травня висловив вимогу знайти і покарати винних у затримці доплат медикам, які працюють з хворими на коронавірус.

Читайте також:
Захистити бійця невидимого фронту: як медики опинилися без грошей під час пандемії і при чому тут політика

Скасування медреформи – це злочин проти пацієнтів, – головлікар ЦРЛ на Вінниччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна