Суд призначив дату розгляду справи ексгендиректора Укроборонпрому

 

Суд призначив до розгляду справу щодо колишнього генерального директора “Укроборонпрому” Павла Букіна за обвинуваченням у декларуванні недостовірних відомостей.

Про це в середу, 6 травня, повідомляє пресслужба Спецалізована антикорупційна прокуратура.

“У Вищому антикорупційному суді за участі прокурора САП відбулось підготовче судове засідання у справі за обвинуваченням генерального директора ДК “Укроборонпром” у декларуванні недостовірних відомостей. За результатами підготовчого засідання суд призначив вказану справу до розгляду”, – йдеться у повідомленні.

Засідання з розгляду обвинувального акту по суті призначено на 15 травня 2020 року.

Ні в САП, ні в НАБУ не уточнюють прізвища повідомленого про підозру ексчиновника, однак за даними ЗМІ, йдеться про Павла Букіна.

Детективи Національного бюро за погодженням із прокурорами САП повідомили колишньому гендиректору ДК “Укроборонпром” Павлові Букіну про підозру у внесенні недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ст. 366-1 Кримінального кодексу України).

Зокрема, слідство встановило, що ексгенеральний директор не задекларував у 2016 році доходи, нерухоме майно (дві квартири вартістю понад 3 млн грн) та автомобіль Range Rover вартістю 10 млн грн, яке є власністю його цивільної дружини.

Читайте також:
Генпрокурорка Венедіктова не задекларувала елітне житло в центрі Києва, – “Схеми”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна