Уряд: Карантин на Прикарпатті й Буковині після 11 травня буде жорсткішим, ніж загалом по країні

 

У областях, де поширення коронавірусу найбільше, карантинні обмеження стануть жорсткішими.

Про це в понеділок, 4 травня, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Необхідно буде провести комісії в областях, національну комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і ухвалити рішення залежно від ситуації, що склалася станом на 11 травня в трьох областях-лідерах (за захворюваністю COVID-19, – “Н”) щодо впровадження окремих карантинних обмежень у регіонах, де епідситуація гірша, ніж загалом у країні. Такий адаптивний механізм карантину ми використовуватимемо протягом року”, – додав він.

Своєю чергою міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив про розробку чітких критеріїв адаптивного карантину.

“Ми хочемо запропонувати критерії адаптивного карантину. В нас є Чернівецька та Івано-Франківська області з дуже високим рівнем захворюваності та зареєстрованою дуже великою кількістю захворювань щодня. Звісно, ми не можемо дозволити собі таке відкриття, як в інших областях. Тут потрібен механізм адаптивного карантину (…) Ми й надалі аналізуватимемо ситуацію: якщо побачимо негативну тенденцію, обмеження звужуватимемо”, – сказав він.

Як інформувала “Новинарня“, 4 травня Кабінет Міністрів вирішив скасувати з 11 травня низку обмежень, введених в Україні через епідемію коронавірусу.

За минулу добу в Україні зафіксовано 418 нових випадків коронавірусної хвороби. Загалом в Україні 12331 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 303 летальні, 1619 пацієнтів одужало.

Читайте також:
Шмигаль оприлюднив план виходу України з карантину. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна