В аеропорту Відня з 4 травня пасажирів тестуватимуть на коронавірус

 

В аеропорту Відня всіх пасажирів, починаючи з 4 травня, після прибуття тестуватимуть на коронавірус, що в разі негативного результату дозволить їм не проходити обов’язкову 14-денну обсервацію.

Про це повідомляє Avianews.com у неділю, 3 травня.

Забір біоматеріалу відбуватиметься в будівлі, розташованій біля терміналу аеропорту. Дослідження проводиться методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). При цьому зазначається, що результати аналізу будуть відомі вже через 2-3 години після його здачі.

Послуга є добровільною і надається на платній основі спільно з лабораторією Confidence DNA Analyzes GmbH. Коштує тестування 190 євро. Після отримання результатів видається сертифікат, який дійсний 4 дні.

За бажання, здати аналіз можуть і ті пасажири, які відлітають. В такому випадку вони також отримають документ, який можна пред’явити в країні призначення або після повернення до Австрії, якщо закордонна поїздка триває менш ніж 4 дні. Це також дозволить уникнути обов’язкової обсервації по прильоту.

Станом на 3 травня аеропорт Відня “Швехат” обслуговує рейси в Доху, Дортмунд, Дюссельдорф, Франкфурт, Гамбург, Лісабон, Мінськ і Софію. Також працює термінал бізнес-авіації, який приймає приватні літаки.

Усі пасажири і працівники під час перебування на території аеропорту повинні носити маски.

З огляду на карантинні обмеження, в Австрію наразі закритий в’їзд громадянам тих країн, які не входять до Шенгенської зони. Виняток зроблено для іноземців з правом на постійне проживання в Австрії.

Читайте також:
В Австрії послаблять обмеження через COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна