Карантин пом’якшимо, але з дуже чітким алгоритмом, як треба поводитися, – глава МОЗ

 

Рішення ВООЗ про подовження дії глобального режиму надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією коронавірусу дає сигнал, що небезпека ще на дуже високому рівні.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на брифінгу в неділю, 3 травня.

“Якщо ми подивимося на це рішення Всесвітньої організації охорони здоров’я, то вона дає дуже чіткий сигнал: небезпека ще знаходиться ще на дуже високому рівні, і тому ми не маємо права розслаблятися і казати, що вже все позаду. Дуже важливо, щоб ми й надалі дотримувалися порад фахівців, які займаються протиепідемічними заходами, які займаються карантинними заходами на основі аналізу ситуації, в тому числі, в Україні”, – сказав Степанов, якого цитує “Укрінформ“.

Очільник МОЗ запевнив, що Україна дослухається до порад фахівців, і на основі цих порад пропонує, які пом’якшення карантинних заходів і в які терміни будуть здійснюватися.

“Я вже неодноразово казав, що виходячи з сьогоднішньої ситуації, ми плануємо пом’якшувати карантин вже починаючи з 11 травня. Це відобразиться і на дозволі прогулянок в парках, на відкритті тих чи інших магазинів, салонів, перукарень і решти. Але з дуже чітким алгоритмом, як там треба поводитися – з дистанцією, з користуванням засобів індивідуального захисту і таке інше”, – зазначив глава МОЗ.

“Що стосується інших висновків, які Міністерство охорони здоров’я робить із цієї пандемії, – ми розпочали вже процес відновлення як інфекційної служби, так і протиепідемічних служб, які, на жаль, в нас практично були повністю зруйновані”, – додав він.

Читайте також:
Динаміка стабільна: за добу в Україні 502 нові випадки COVID, померли 9

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна