Карантин дав результат. МОЗ готує перелік вимог до бізнесів на час пом’якшення, – Ляшко

 

МОЗ готує перелік тимчасових протиепідеміологічних вимог до перукарень, салонів краси, господарчих магазинів, кафе, автомийок, юридичних контор та інших бізнесів, яких слід буде дотримуватися після послаблення карантину.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Урядом планується пом’якшення карантину… Наразі в МОЗ ми вже фіналізуємо тимчасові вимоги щодо профілактичних заходів при здійсненні обслуговування в перукарнях та салонах краси, при торгівлі господарчими товарами, роботи кав’ярень, автомийок, адвокатських та нотаріальних послуг тощо”, – написав він у соцмережі.

Опублікувати ці вимоги збираються найближчим часом, щоб у підприємців був час підготуватись до відкриття (11 травня).

“Карантин в Україні працює. Введенні профілактичні та протиепідемічні заходи дали свій результат. І як би вже не хотілось всім нам позбавитись цього карантину і коронавірусу, треба все ж таки включити тумблер терпіння. Терпіння, яке дозволить нам вийти з карантину вчасно. А не передчасно”, – зазначив також Ляшко.

“Зараз ми будемо чути дуже багато про вплив карантину на економіку. Але дуже мало ми почуємо про можливі економічні втрати від смертності, захворюваності та інвалідизації населення. Втрати, що пов’язані з недовиробництвом внутрішнього валового продукту через вибуття людини з трудової діяльності через коронавірусну хворобу. Втрати, що пов’язані з наданням медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу. І втрати, що пов’язані, ненаданням, через коронавірус, медичної допомоги тим, хто її потребує”, – пояснив головний держсанлікар.

При цьому Ляшко заявив, що отримав прогноз від Київської школи економіки: “Повне скасування карантину без запровадження обґрунтованих профілактичних заходів – це 120-140 тис. смертей до кінця вже цього року”.

Як інформувала “Новинарня“, за даними МОЗ, станом на ранок 3 травня в Україні 11913 підтверджених випадків COVID-19, померли – 288 осіб. За останню добу додалися 502 заражені і 9 летальних випадків.

Читайте також:
Карантин пом’якшимо, але з дуже чітким алгоритмом, як треба поводитися, – глава МОЗ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна