Операція “Бархан”: українець Дмитро Мартинюк загинув у лавах Французького легіону в Африці

 

Військовий Іноземного легіону Франції українець Дмитро Мартинюк 1 травня помер у шпиталі від отриманих раніше поранень.

Про це йдеться в повідомленні від 2 травня на сайті Міністерства оборони Франції.

“Беручи участь в операції “Бархан”, сержант Дмитро Мартинюк отримав серйозні поранення 23 квітня в Малі під час вибуху саморобного вибухового пристрою. Він був доставлений у військовий госпіталь Персі й помер від отриманих травм у п’ятницю, 1 травня”, – сказано в повідомленні.

Міністр оборони Флоранс Парлі “віддає належне цьому легіонеру, який загинув за Францію”, та висловлює співчуття родині, близьким і побратимам Мартинюка.

“Франція вдячна тим, хто її обрав, тим, хто віддає своє життя за неї”, – зазначено в пресрелізі.

“Дмитро Мартинюк загинув під час боротьби з тероризмом у районі, де кілька груп чинять насильницькі дії проти цивільного населення. Він помер в ім’я переконань та цінностей, які він захищав до останнього подиху”, – йдеться в заяві МО ФР.

Також військове відомство Французької Республіки підкреслило, що залишається в регіоні Сахель у Африці разом із Малі, Буркіна-Фасо, Мавританією, Нігером і Чадом “у цій невблаганній боротьбі проти збройних терористичних груп”.

“Понад 6 тисяч солдатів беруть участь у закордонних операціях на різних театрах воєнних дій. Сміливістю, професіоналізмом та самовіддачею вони невтомно захищають Францію, свободу та сприяють захисту французів”, – додали в міністерстві.

Операція “Бархан” (Opération Barkhane ) – операція збройних сил Франції в країнах регіону Сахель – Малі, Чаді, Буркіна-Фасо, Мавританії і Нігері, що триває з 2014 року і спрямована проти ісламістських терористичних угруповань. Французьким військовим надають підтримку військові Великої Британії та Естонії.

Читайте також:
Французькі військові вперше застосували у Малі ударний дрон

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна