2 травня в Одесі: чоловіка побили за українську мову

 

В Одесі на акції пам’яті 2 травня біля Будинку профспілок прибічники Росії напали на чоловіка, який спілкувався українською мовою.

Як передає кореспондент УНІАН, інцидент стався в суботу біля Куликова поля, де зібралася черга охочих із квітами, щоб покласти їх до Будинку профспілок (поліція через карантин пропускає по двоє). У цьому будинку 2 травня 2014 року під час масових заворушень загинули прибічники РФ та Антимайдану.

Поблизу входу перебував проукраїнський блогер із міста Чорноморськ Валентин Ткачук. Кілька жінок у черзі звернули увагу, що Ткачук розмовляє українською та почали вимагати, щоб той перейшов на російську.

Як пояснив журналістам Ткачук, він відповів, що є громадянином України і буде розмовляти державною мовою.

Після цього в полеміку втрутився молодик. За словами Ткачука, він ображав його, голосно лаявся матом. Потім підключився” ще один чоловік. Блогеру почали завдавати ударів, зокрема хтось ударив його ногою.

“Я не знаю цих людей… Конфлікт відбувся, тому що я говорив українською мовою. Такого раніше не було”, – підкреслив Ткачук.

Він заявив, що звернеться в поліцію.

Правоохоронці, які перебували на місці події, припинили конфлікт, але нікого не затримали.

Читайте також:
Роковини 2 травня в Одесі: на Куликове поле пускали по двоє, Мураєв прийшов без маски

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна