ЄС надав ₴123,5 млн субсидій і компенсацій підприємцям із Донбасу

 

У рамках програми FinancEast Євросоюз за чотири місці надав підприємцям із Донбасу вже 123,5 млн грн.

Про це заявили у представництві ЄС в Україні, повідомило “Радіо Свобода” в середу, 29 квітня.

Гроші виділили у вигляді субсидій та компенсацій для мікро-, малих та середніх підприємств на підконтрольних Україні територіях Донеччини і Луганщини.

Програма FinancEast передбачає відшкодування до 50% вартості інвестиційних проєктів: придбання у лізинг або у кредит сільськогосподарської техніки, обладнання і транспортних засобів, монтажу, будівництва та реконструкції приміщень.

“Донецька та Луганська області нині як ніколи потребують допомоги та інвестицій для сталого економічного та соціального відновлення. Уже є хороший старт: з початку року програма FinancEast в межах EU4Business профінансувала майже 70 інвестиційних проєктів мікро- та малих підприємств. І ця цифра буде зростати за допомогою гранту, наданого Європейським союзом”, – сказав посол ЄС Матті Маасікас.

Програму FinancEast втілюють німецький державний банк розвитку KfW та Фонд розвитку підприємництва в межах проєкту “Підтримка Європейського союзу для сходу України” та ініціативи ЄС EU4Business.

Головними партнерами від України стали АТ “Ощадбанк” та ТОВ “ОТП Лізинг”.

Читайте також:
Єврокомісія вирішила надати Україні 1,2 млрд євро для подолання коронавірусної кризи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна