У прокуратурі АРК розповіли, скільки приватної землі “віджала” РФ за час окупації

 

Російська Федерація за перші чотири роки тимчасової окупації Криму відчужила близько 3800 земельних ділянок у кримських фізичних та юридичних осіб.

Про це під час вебінару “Перехідне правосуддя в роботі Прокуратури АРК” розповів начальник управління прокуратури Автономної Республіки Крим Євген Комаровський, передає ZMINA.

“Лишень протягом 2014–2017 років вилучили щонайменше 3800 земельних ділянок, які належали громадянам України й були надані їм раніше українською владою. Вибачте за формулювання, але це був “віджим”, адже націоналізацію проводили без будь-яких гарантій та компенсацій”, – сказав Комаровський.

Він зазначив, що після незаконного приєднання півострова та міста Севастополя до Росії її уряд запровадив широкомасштабну експропріацію та націоналізацію державного майна України, яка перебуває у віданні органів державної влади та місцевого самоврядування.

Нагадаємо, в березні 2020 року президент РФ Путін підписав указ про те, що землею в анексованому Криму можуть володіти лише громадяни Росії.

Читайте також:
Прокуратура АРК просить повідомляти про факти привласнення окупантами майна українців у Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна