Законопроєкт “Про медіа” повернули на повторне перше читання

 

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики у четвер, 30 квітня, відправив на повторне перше читання законопроєкт №2693 “Про медіа”.

Про це інформує застуниця голови комітету Євгенія Кравчук у фейсбуці.

За словами нардепки від “Слуги народу”, українські парламентарі отримали низку слушних пропозицій під час робочих сесій в рамках співпраці з Радою Європи.

“На 70-80% наявний проєкт знаходить схвалення у експертів, решта – простір для доопрацювання. Приємно, до речі, що нашим позитивним досвідом зацікавилася (низка, – “Н”) європейських країн (Велика Британія, Литва та ін.), які зараз також займаються розробкою аналогічного законодавства. Комітет вирішив затвердити новий висновок по законопроєкту та направити його на повторне перше читання. Робота триває”, – зазначила Кравчук.

Законопроєкт №2693 “Про медіа” у першому читанні профільний комітет рекомендував Раді 5 лютого. Документ скаладається з 124 статей.

Цей проєкт закону зареєстрований у Верховній Раді 27 грудня 2019 року, в ньому пропонують запровадити спільне регулювання у сфері медіа як поєднання функцій та засобів державного регулювання та галузевого саморегулювання.

Читайте також:
У ДБР відкрили справу через напад на журналіста Кутєпова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна