ТКГ має погодити нову дату припинення вогню на Донбасі, – МЗС

 

Міністри закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії домовилися визначити нову дату повного припинення вогню на Донбасі.

Про це під час брифінгу у четвер, 30 квітня, повідомив глава українського МЗС Дмитро Кулеба.

За його словами, сторони дійшли згоди про якнайшвидше припинення бойових дій у регіоні.

“Ми домовилися про те, що Контактна група повинна якомога швидше обговорити деталі припинення вогню і визначити дату, з якої таке припинення вогню буде введено”, –  цитує Кулебу видання “РБК-Україна”.

Крім того, міністри також приділили увагу питанню обміну утримуваними особами.

“Безумовно, ми далеко від реалізації обміну по формулі всіх на всіх… тут Україна і Росія повинні продовжити взаємодію”, – зазначив міністр.

Кулеба додав, що підсумкову заяву відеоконференції глав МЗС “нормандської четвірки” пізніше оприлюднить Міністерство закордонних справ Німеччини.

За інформацією Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, від початку поточного року бойовики на Донбасі порушили “тишу” понад 7 тис. разів.  Підтримувані Росією бойовики застосовують уздовж всієї лінії зіткнення стрілецьке озброєння, міномети і протитанкові ракетні комплекси.

Читайте також: 
Україна готова говорити з українцями в окупації, але не з “ЛДНР”, – Кулеба

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна