Понад 10 нардепів захворіли на коронавірус, – Разумков

 

Коронавірус лабораторно підтвердили у понад 10 народних депутатів України.

Про це заявив голова Верховної ради Дмитро Разумков в ефірі каналу “Зік” в четвер, 30 квітня.

За його словами, можливо, не всі депутати готові публічно заявити про своє інфікування.

“Я думаю, що 10-15 осіб максимум. Це я так з запасом говорю з урахуванням тих, хто можливо захворів, але про це так публічно не заявив. Я не готовий був зараз говорити про кількість, але вона зовсім незначна. Я радий, що більша частина народних депутатів вже повернулась до роботи. Сподіваюсь, що найближчим часом ті, хто на самоізоляції або поки що на лікарняному, так само повернуться до виконання обов’язків”, – цитує Разумкова “РБК-Україна”.

Разумков також прокоментував питання, чи дійсно у Верховній Раді перехворіла половина депутатів.

“Це не відповідає дійсності абсолютно. Тому що навіть коли виявляли захворювання у народних депутатів, кількість значно менша… Про половину, тобто 200 з чимось народних депутатів мова не йде абсолютно”, – зазначив спікер ВР.

Всередині квітня було відомо, що COVID-19 було діагностовано в народних депутатів: Віталій Борт, Віталій Кисельов, Олександр Лукашев (“Опозиційна платформа – За життя”), Володимир Ватрас, Руслан Горбенко (“Слуга народу”), Сергій Шахов (“Довіра”), Сергій Рудик, Ганна Скороход (позафракційні, також захворіла дитина Скороход), Вадим Новинський (“Опоблок”).

Як інформувала “Новинарня“, Разумков скасував закордонні відрядження нардепів через коронавірус.

Читайте також:
“Припинити кіпіш і шабаш”: нардеп Волошин заявив, що тиждень побуде вдома через коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна