Начальника військового шпиталю на Донеччині викрито на систематичних хабарах, – СБУ

 

Служба безпеки України заявляє, що викрила в Донецькій області на хабарі начальника військового шпиталю, який причетний до систематичного одержання хабарів.

Про це в четвер, 30 січня, інформує пресцентр СБУ.

“Посадовець вимагав гроші від кандидата на службу до однієї з військових частин, дислокованих в районі проведення операції Об’єднаних сил. За 1,5 тисячі американських доларів фігурант обіцяв хлопцю не перешкоджати в одержанні направлення на проходження служби за контрактом”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що опера СБУ задокументували факт вимагання начальником шпиталю 500 доларів США від свого підлеглого за нестворення штучних перешкод під час виконання службових обов’язків.

Гроші потерпілі мали передати через сержанта військового медзакладу.

Правоохоронці затримали посередника під час отримання частини хабарів.

Наразі вирішується питання щодо затримання керівника шпиталю та повідомлення обом фігурантам про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з її вимаганням.

У межах відкритого кримінального провадження тривають невідкладні слідчі дії для встановлення інших можливих фактів протиправної діяльності фігурантів.

Читайте також:
На Донеччині затримали опера СБУ на спробі дати хабар військовому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна