На Луганщині унаслідок обстрілу загинув солдат 93 омбр Олексій Лісін

 

На Луганщині під час обстрілу 28 квітня загинув солдат Олексій Лісін з 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”.

Про це в середу, 29 квітня, повідомили в пресслужбі військової частини.

“Ввечері 28 квітня, коли Олексій знаходився на бойовому посту, його життя обірвав уламок ворожого снаряду”, – інформують пресофіцери.

Олексій Лісін – родом із села Гірке на Гуляйпільщині, що в Запорізькій області. Народився 30 березня 1990 року.

Приєднався до 93 омбр чоловік торік, коли підрозділ стояв на Авдіївському напрямку на Донеччині.

Фото: пресслужба 93 омбр “Холодний Яр”

До армії Олексій працював далекобійником у Дніпрі, де мешкав із батьками.

“Наш побратим пережив у своєму житті велику трагедію — втратив обох батьків та будинок у пожежі. Через це найбільше мріяв, після повернення з війни, відбудувати батьківський дім”, – розповіли в бригаді.

В Олексія лишилися 12-річна донька від першого шлюбу Ліда, кохана дівчина Ліля, з якою він планував одружитись, старенька бабуся, молодший брат Микола, старша сестра Тетяна.

“Він був спокійним і добрим. Мріяв скоріше повернутися до коханої”, – згадує один із побратимів, що служив з Олексієм на одній позиції.

“Холодноярці оплакують смерть побратима разом зі всіма його близькими, це також непоправна втрата для нас. Найбільше зараз ми жадаємо помсти і обов’язково отримаємо бажане”, – наголосили у бригаді.

Увечері в вівторок, 28 квітня, пресцентр штабу Об’єднаних сил повідомив, що в Луганській області “ворог із району житлових кварталів Голубівського застосував заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібрів 152 мм та 122 мм, а також вів вогонь по наших захисниках з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. З напрямку населеного пункту Первомайськ окупанти відкрили вогонь з артилерійської системи калібру 152 мм. Два снаряди розірвалися неподалік ділянки розведення сил та засобів №2 “Золоте”… Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Збройних сил України отримав осколкове поранення не сумісне з життям”.

За даними “Новинарні“, Олексій Лісін – четверта бойова втрата ЗС України на фронті у квітні. І третя втрата бригади “Холодний Яр”.

9 квітня під Кримським на Луганщині внаслідок обстрілу загинув солдат 93 омбр Олексій Купріков.

12 квітня під Кримським внаслідок ворожого обстрілу поліг солдат 93 омбр Леонід Скакуненко.

20 квітня внаслідок обстрілу з гранатомета поблизу міста Мар’їнка на Донеччині загинув командир взводу 28 омбр ЗСУ лейтенант Андрій Шинкарук.

Читайте також:
12 загиблих героїв березня: згадаймо їхні обличчя

Таймлайн втрат української армії: березень 2020. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна