СБУ затримала терористів “групи Бергмана”, що підірвали 6 мостів на Донбасі

 

Правоохоронці затримали двох учасників терористичної групи Валерія Бергмана на прізвисько “Німець”, причетної до низки диверсійних актів.

Про це у вівторок, 28 квітня, інформує пресцентр СБУ.

“Співробітники спецслужби задокументували, що у 2014 році група “Німця” захопила на шахті ім. Мельникова 1,2 тонни вибухової речовини амоніт. Терористи використали вибухівку для підриву чотирьох мостів у районі населених пунктів Закотне та Сіверськ Донецької області, двох мостів у містах Лисичанськ та Рубіжне на Луганщині, ще два мости у Лисичанську були заміновані”, – йдеться у повідомленні.

8 вересня 2019 року службовці СБУ та Нацполіції затримали Бергмана у районі Лисичанська.

Під час слідчих дій зловмисник надав викривальні свідчення. Зокрема, правоохоронці отримали від “Німця” детальну інформацію про вчинені групою злочини, розташування схронів з вибухівкою та засобами ураження, що призначалися для скоєння диверсій, а також відомості стосовно інших учасників очолюваної ним терористичної групи.

З жовтня 2019 року до квітня 2020-го на території Луганської та Донецької областей ліквідували кілька схронів “групи Бергмана”.

Зі схованок вилучили, зокрема, саморобний вибуховий пристрій, який складався із корпусу вогнегасника та вибухової речовини, що становить майже два кілограми у тротиловому еквіваленті, 17 гранат РГД-5 та Ф-1, 400 грамів тротилу, три міни ПМН, два постріли ВОГ-25 та 40 РПГ-7, автомат Калашникова з чотирма магазинами, пістолет марки Star model B, шість універсальних запалів до ручної гранати УЗРГМ-2, понад дві тисячі бойових набоїв різного калібру.

У березні та квітні у Лисичанську та Костянтинівці оперативники СБУ затримали двох активних учасників “групи Бергмана”, які визнали свою провину у скоєнні терористичних актів.

Наразі обом бойовикам повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове слідство.

Читайте також:
На межі з Кримом ФСБшники схопили українського прикордонника і схиляли до шпигунства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна