ЗСУ вшанували пам’ять парамедика СММ ОБСЄ Джозефа Стоуна, який загинув в ОРЛО 2017 року

Збройні Сили України вшанували пам’ять американського парамедика Джозефа Стоуна – члена Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, який трагічно загинув 23 квітня 2017 року на підконтрольній російсько-окупаційним військам території Луганщини.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Генштабу ЗСУ у фейсбуці.

“Збройні Сили України підтримують офіційний заклик США до Росії розпочати реальне і тривке припинення вогню, відвести важке озброєння та вивести свої збройні сили з України, дотримуючись зобов‘язань за Мінськими угодами та дати спостерігачам місії ОБСЄ безпечно виконувати свою роботу на окупованій території на сході України.

У свою чергу, ЗСУ підтверджують неухильне та повне дотримання Мінських угод та вдячні Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні за об’єктивну оцінку та інформування громадськості про всі порушення й недотримання пунктів Мінських угод російсько-окупаційними військами на території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей України”, – додали у Генштабі.

Раніше, 23 квітня 2020 року, під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ посол США в цій організації Джеймс Гілмор нагадав про те, що саме цього дня 2017 року на Донбасі від вибуху міни загинув американський медик зі Спостережної місії Джозеф Стоун. Автомобіль, в якому він перебував, підірвався на міні в районі селища Пришиб на окупованій території Луганської області.

Посол Гілмор наголосив, що загибель Стоуна “привертає увагу до складнощів, з якими стикається у своїй роботі місія ОБСЄ”.

Читайте також:
Оприлюднено відео підриву машини ОБСЄ на Луганщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна