В Україні призовники йтимуть до армії після обсервації

 

Українські призовники будуть допущені до лав ЗСУ лише після того, як пройдуть обсервацію і отримають підтвердження, що не заражені COVID-19.

Про це в четвер, 23 квітня, розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі одного з телеканалів, повідомляє УНІАН.

За його словами, у Міністерстві охорони здоров’я щодня обговорюють на нарадах із силовими структурами України, зокрема, Міноборони рішення щодо протидії коронавірусу.

“Наразі ми працюємо постійно з Міністерством оборони так, як і з іншими силовими структурами. У нас відбуваються щоденні спільні наради, де ми проговорюємо і ухвалюємо рішення, які повинні впливати на епідемічну ситуацію в тих силових структурах і в оборонних структурах, які сьогодні несуть і захищають наші кордони”, – розповів Ляшко.

Він наголосив, що у Міноборони зараз прораховують всі можливі ризики занесення коронавірусу у лави ЗСУ, і допускатимуть до служби лише тих, хто отримає від лікарів точне підтвердження того, що вони здорові.

“Так, в Міністерстві оборони є своя санітарно-епідеміологічна служба, яка була збережена, яка сьогодні працює і виконує свої функції. Але ми всі повинні розуміти, що ми живемо в період епідемії тому основне наше завдання, яке сьогодні є – це зберегти, в тому числі, боєздатність армії. Допускатимуться люди до місць служби, несення варти тільки після того, як вони пройдуть обсервацію і матимуть чітке підтвердження того, що вони не можуть занести збудник коронавірусної хвороби”, – зазначив Ляшко.

Як інформувала “Новинарня“, в Україні перенесли терміни весняного призову на строкову службу.

Читайте також:
“Весна – 2020”: у Міноборони відкрили “гарячу лінію” з питань призову

Міноборони спростовує інформацію про те, що Зеленський ухилявся від мобілізації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна