Розвідка: окупанти мінують потенційні ділянки розведення на Донбасі

 

Бойовики на Донбасі встановлюють додаткові мінні поля на потенційних ділянках розведення військ.

Про це в середу, 22 квітня, йшлося в щоденному зведенні пресслужби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

“Окупанти встановлюють додаткові мінні поля, в тому числі – на потенційних ділянках розведення військ, у безпосередній близькості до доріг і сільськогосподарських угідь”, – йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони.

У ГУР додали, що мінування противником місцевості здійснюється із використанням заборонених протипіхотних мін ПМН та МОН.

Також розвідники підкреслили, що російські найманці утримують на прихованих вогневих позиціях 122-мм гаубиці Д-30 та самохідні артилерійські установки “Гвоздика”, з порушенням відстаней відведення важкого озброєння.

Як зазначається, вони знаходяться в районах населених пунктів:

  • Біле (Лутугинський район Луганської області);
  • Бугаївка (Перевальський район, Луганська область);
  • поблизу лінії зіткнення.

У ГУР МО додали, що російське окупаційне командування використовує введення карантинного режиму в ОРДЛО для приховування підготовки диверсійних груп та снайперських пар.

“Зокрема, протягом цього тижня окупанти проводили активну підготовку поза межами полігонів. Також противник інтенсивно поповнював запаси боєкомплекту в передових підрозділах, у тому числі боєприпасами для стрілецької зброї та гранатометів”, – акцентували в пресцентрі.

Читайте також:
В ОРЛО на мінах підірвалися дві людини, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна