У додатку “Дія” стали доступними цифрові паспорти

 

У мобільному додатку “Дія” стали доступними цифрові документи громадянина України.

Про це під час онлайн-презентації цифрових документів у середу, 22 квітня, повідомив президент України Володимир Зеленський. 

За словами глави держави, відсьогодні українські громадяни мають змогу користуватися цифровими ID-паспортом та біометричним закордонним паспортом.

“На початку лютого презентували “Дію” з доступом до цифрових водійського посвідчення та свідоцтва, це був дуже важливий крок до реалізації нашої стратегії “Держава у смартфоні”, минуло лише два місяці, і ми робимо не менш важливий, революційний крок – презентуємо цифровий паспорт громадянина України та закордонний паспорт, що тепер доступні у додатку”, – заявив він.

Президент зазначив, що за перші дні після появи мобільного додатку “Дія”, його користувачами стали 1 мільйон українців. Наразі додаток “Дія” на свої телефони встановили 2,3 млн українців.

“Ми були десяті у світі, хто запровадив цифрові водійські посвідчення та свідоцтва про реєстрацію. Тепер стали одними з перших, хто реалізував цифрові паспорти і точно перші, хто надав їм такі ж юридичні права, що мають пластикові чи паперові”, – додав Зеленський.

Віцепрем’єр-міністр -міністр цифрової трансформації Михайло Федоров підкреслив, що на порталі “Дія” вже можна онлайн отримати 27 адмінпослуг.

“Сьогодні ми презентуємо, я дуже цим пишаюся, електронні паспорти як закордонні, так і паспорти громадян України”, – сказав Федоров.

Він нагадав, що вже є можливість використовувати у застосунку “Дія” електронні студентські квитки.

Читайте також: 
Уряд тестує додаток “Дія”: водії зможуть використовувати цифрові документи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна