Уряд тестує додаток “Дія”: водії зможуть використовувати цифрові документи

 

Кабінет міністрів України починає тестувати мобільний додаток “Дія”: водії зможуть використовувати цифрові документи замість пластикових.

Як повідомляє “Новинарня“, прем’єр-міністр Олексій Гончарук та віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомили, що з 11 по 16 грудня Мінцифри прийматиме заявки від усіх охочих на тестування бета-версії мобільного додатку.

“В Україні 9,5 млн громадян мають водійське посвідчення. Проте оцифровані фото мають лише 2,5 млн водіїв, і це було однією з головних проблем, з якими ми стикнулися під час роботи над проєктом. Проте ми знайшли вирішення проблеми. За згодою особи цифрове посвідчення підтягуватиметься з демографічного реєстру, тож загалом 6 млн українців матимуть можливість отримати цифрові водійські документи. Наповнення реєстрів фото забезпечить високий рівень захисту сервісу», – сказав Федоров.

“Усі, хто долучаться до тестування, першими матимуть можливість завантажити у свій смартфон водійські права й техпаспорт. Нарешті страх про забуті вдома документи залишиться у минулому”, – анонсує Мінцифри.

Федоров наголосив, що додаток “Дія” розробили за кілька місяців, хоча до того не могли розробити його років двадцять.

Допомогла розробити цей додаток компанія EPAM. За словами Федорова, це вперше українські компанії такого масштабу готові допомагати владі.

“Ми витратили 0 державного бюджету і скоро отримаємо на баланс за 1 гривню цей додаток”, – похвалився міністр.

Як інформувала “Новинарня“, уряд хоче покрити 100% України інтернетом і закріпити його мінімальну швидкість законом.

Читайте також:
“У війни теж є свої правила”. Для українських військових запустили мобільний додаток

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна