Глава “Творчої криївки” Віталіна Маслова постриглася наголо, передавши волосся на перуки для онкохворих дітей

 

Засновниця благодійного фонду “Творча криївка”, який надає психологічну допомогу учасникам бойових дій, постриглася наголо, щоб передати волосся для виготовлення перук для онкохворих дітей.

Про це Віталіна Маслова повідомила у соцмережі у вівторок, 21 квітня.

Таким чином вона підтримала доброчинну ініціативу Hair for Share.

“Дякуючи Оксана Атаманюк взнала про благодійну ініціативу Hair for Share та зрозуміла, що це саме те, що я зараз хочу зробити – підтримати дітей, які через протиракову терапію не мають можливості мати іншої зачіски, крім перуки з натурального волосся.

В інструкції для тих, хто хоче подарувати волосся, було вказано мінімальну та рекомендовану довжину, що мене ще більше підтримало в тому, що треба стригтися під нуль – чим довше волосся, тим для процесу створення перуки краще”, – розповіла Маслова – художниця, громадська діячка, авторка методу творчої реабілітації.

Вона зазначила, що цього року через карантинні обмеження не реалізовує проєкти “Творчої криївки” щодо реабілітації ветеранів АТО/ООС, не має фінансових можливостей підтримати інші благодійні починання, “тому вирішила звернутися до такої благодійності”.

За словами Віталіни, волосся, яке вона передала для Hair for Share, було 35 см завдовжки.

Фото: ФБ Береза Бетула (Віталіна Маслова)

Його вистачило на п’ять великих кіс.

На такий вчинок керівниця БФ “Творча криївка” зважилася на свято Воскресіння Христового.

“Великдень – це не про яйця, паски, навіть не про похід до церкви. Як на мене, він про те, чи можемо ми ставати трохи кращими, ніж були вчора. (…)
Великдень – це про воскресіння. І про те, що для того, щоб Він воскрес у серці, треба щось зробити. І не лише помити вікна, спекти паску та пофарбувати яйця, а потім піти туди, де їх покроплять водою. І навіть зустрічі з друзями недостатньо. (…)
Хочеться робити так, щоб з душевного болю вироблялася чиста любов. І навіть якщо це не дуже виходить, я знаю – що це можливо”, – пояснила Віталіна.

Читайте також:
“Творча криївка” потребує підтримки для реабілітації бійців АТО. Розповіді засновниць та учасника

Реабілітація мистецтвом: актор-АТОвець Олег Шульга “Бандерас” очолив театральну резиденцію для ветеранів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна