На час карантину мінімальну допомогу по безробіттю підвищили до 1000 грн

 

В Україні мінімальна допомогу по безробіттю на період карантину збільшили з 650 до 1000 грн. Мова про виплати, які здійснюються без урахування зарплати і страхового стажу.

Про це у віторок, 21 квітня, повідомили в пресслужбі Мінекономрозвитку.

“Таке збільшення передбачено постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України, яке вступило в чинності 18 квітня 2020 року”, – йдеться в повідомленні.

Підвищену виплату отримуватимуть ті, хто впродовж 12 місяців до реєстрації в службі зайнятості мав страховий стаж менше 6 місяців або звільнений з останнього місця роботи за негативної причини (наприклад, через прогулу).

Також виплату отримуватиме молодь, яка закінчила або припинила навчання в середньому і вищому навчальному закладі, звільнилася зі строкової служби і потребує сприяння працевлаштування на перше робоче місце, внутрішньо переміщені особи, які документально не можуть підтвердити періоди своєї зайнятості.

Підвищену виплату надаватимуть всім безробітним, які встали на облік в період карантину, допомога буде автоматично перерахована з першого дня реєстрації в службі зайнятості.

У період карантину реєстрація безробітних здійснюється з першого дня подачі заяви до центру зайнятості. Виплата допомоги також призначається з першого дня реєстрації.

“Ми розуміємо, що в зв’язку з пандемією і введенням карантинних заходів кількість безробітних, на жаль, зростає. Ми робимо все можливе, щоб підтримати людей, які залишилися без роботи на карантині. Збільшення мінімальної допомоги по безробіттю є одним з кроків. Крім того, Кабмін і Мінекономіки вживають усіх заходів, щоб зберегти робочі місця”, – сказав міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко.

Як інформувала “Новинарня“, Мінекономіки запустило сайт підтримки підприємців на час карантину.

Читайте також:
Фонд соцстрахування компенсує пів зарплати українцям на самоізоляції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна