На Поліссі все ще гасять 13 осередків лісових пожеж. СХЕМА

 

Уранці в понеділок, 20 квітня, тривало гасіння лісових пожеж на півночі Київської та Житомирської області – відповідно, чотирьох і дев’яти осередків.

Про це повідомила пресслужба Держслужби з надзвичайних ситуацій у ранковому зведенні.

“Станом на 7-му годину 20 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні пожеж на території Корогодського, Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Основні зусилля спрямовані на локалізацію 4 осередків (с. Корогод, с. Розсоха, с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) – тління пеньків, залишків деревини та одного торф’янику в осередках пройдених вогнем”, – розповіли в Держслужбі.

Для облаштування протипожежних розривів на Київщині залучили важку інженерну техніку ДСНС та додатково вісім шляхопрокладачів Збройних сил України. Інженерною технікою створено вже 405 км мінералізованих смуг.

До гасіння залучено 1322 осіб та 292 одиниць техніки, з них від ДСНС – 1168 чоловік особового складу та 235 одиниць техніки, у тому числі три вертольоти ДСНС, якими 19 квітня здійснено 93 скиди (186 тонн води).

У Житомирській області станом на 7-му годину ранку 20 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам Виступовицького та Бережестського лісництв щодо гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу, пеньків та деревини.

До гасіння тут залучено 596 осіб та 76 одиниць техніки, з них від ДСНС – 72 чоловік особового складу та 15 одиниць техніки, у тому числі три літаки Ан-32П ДСНС. Літаками 19 квітня здійснено 15 скидів (120 тонн води).

Залишається 9 осередків горіння, з яких 5 локалізовані, а на 4 осередках продовжуються роботи щодо обмеження їх розповсюдження”, – розповіли також у ДСНС.

Читайте також:
Єрмак з Аваковим і Даніловим проконтролював пожежі на Житомирщині з гелікоптера

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна