“Через тиждень можна очікувати спалаху коронавірусу у Святогірську”, – Мендель

 

 

Більшість українців зрозуміла небезпеку епідемії коронавірусу і святкувала Великдень удома: за даними Національної поліції, святкові богослужіння 2020 року відвідали тільки 130 тисяч вірян – у порівнянні з 7,5 мільйона торік.

Про це написала у фейсбуці прессекретар президента Юлія Мендель.

“Звісно, подекуди ситуація виходила з-під контролю, як, наприклад, у Святогірську на Донеччині, де в церкві, не дотримуючись правил захисту – без масок і дистанціювання – зібралося близько 300 людей.

На жаль, тепер ми маємо бути готовими вже через тиждень очікувати спалах коронавірусу COVID-19 у Святогірську“, – зауважила Мендель.

Вона також додала, що порушення відбувалися і в інших регіонах.

Прессекретар президента наголосила, що Володимир Зеленський та керівник його офісу Андрій Єрмак “перебувають на постійному зв’язку з очільниками ОДА та правоохоронцями для отримання оперативної інформації та реагування на ситуацію”.

“В цілому Великдень вдома вимагає уважності, однак поки не становить загрози зараження у великих масштабах”, – зазначила речниця глави держави.

Як повідомляла “Новинарня“, поліція Донецької області відкрила кримінальне провадження за фактом подій у Свято-Успенському соборі Святогірської лаври (Московський патріархат), де на Великодньому богослужінні, всупереч вимогам карантину, спостерігався натовп вірян із кількох сотень осіб, більшість із яких не мала засобів захисту від коронавірусу.

Читайте також:
В Одесі охоронець монастиря МП напав на журналістів, які знімали богослужіння

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна