СБУ в Одесі затримала колишнього бойовика “ДНР”, який воював проти ЗСУ під ДАПом

 

Оперативники Служби безпеки України в Одесі затримали колишнього бойовика незаконних збройних формувань терористичної організації “ДНР”, який брав участь у бойових діях проти сил Антитерористичної операції.

Про це в п’ятницю, 17 квітня, повідомили в пресцентрі української спецслужби.

“Мешканець Донецька у 2014 році добровільно приєднався до одного з розвідувально-диверсійних підрозділів батальйону “Шум” Козачого союзу “Область війська Донського”. Згодом у складі вогневої групи підтримки так званої “1-ї Слов’янської бригади 1 Армійського Корпусу МО ДНР” здійснював активний опір українським військовослужбовцям та силам АТО в районі Вуглегірська, Дебальцевого, Пісків, Спартака, Логвінового, Донецького аеропорту”, – повідомили в СБУ.

У 2018 році, за інформацією правоохоронців, зловмисник покинув лави бойовиків та виїхав на підконтрольну територію України.

Переховувався в Харкові й Києві. Згодом переїхав до Одеси, де отримав нові документи.

Весь цей час ретельно приховував свою участь у НЗФ “ДНР”.

Затримали його в Одесі.

“Під час затримання зловмисник надав про себе неправдиві установчі дані та чинив фізичний опір. В ході санкціонованого обшуку за місцем проживання бойовика вилучено комп’ютерну техніку, мобільний термінал та сім-картки, які можуть містити підтвердження його участі в терористичній організації “ДНР”, – підкреслили речники спецслужби.

Наразі фігуранту провадження оголошено про підозру за участь у терористичній групі чи терористичній організації .

Як інформувала “Новинарня“, у Маріуполі СБУ затримала гранатометника “ДНР”.

Читайте також:
У Росії затримали латвійця з позивним “Чорний Ленін”, який воював на Донбасі за “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна