Апеляційний суд підтвердив стягнення з ПриватБанку 7 млрд грн на користь компаній Суркісів

 

Київський апеляційний суд залишив в силі рішення Печерського районного суду, яким з Приватбанку стягується 7 млрд грн на користь шести англійських компаній Суркісів.

У середу, 15 квітня, Київський апеляційний суд залишив в силі постанову судді Печерського районного суду Києва Підпалого щодо фактичного стягнення з державного Приватбанку $259 млн на користь офшорних компаній, пов’язаних з сім’єю Суркісів, повідомляє “НВ.Бізнес”.

Зазначається, що апеляційна скарга була подана державним виконавцем Мін’юсту, а також Приватбанком.

Суддя Печерського райсуду Києва В’ячеслав Підпалий 25 лютого 2020 року вирішуючи питання про роз’яснення, за заявою державного виконавця Мін’юсту, ухвалу про забезпечення позову компаній CAMERIN INVESTMENTS LLP, SUNNEX INVESTMENTS LLP, TAMPLEMON INVESTMENTS LLP, BERLINI COMMERCIAL LLP, LUMIL INVESTMENTS LLP, SOFINAM INVESTMENTS LLP (офшори Суркісів), розгляд якого зупинено ще в 2017 році, фактично прийняв рішення, яким зобов’язав націоналізований Приватбанк виплачувати цим компаніям кошти, які були ними розміщені на рахунках Кіпрської філії Приватбанку ще в 2012-2014 роках, а також відсотки, які за умовами таких договорів повинні були нараховуватися з моменту укладення депозитного договорів до 17 лютого 2020 року – це $259 млн.

Читайте також:
Лондонський суд зобов’язав Коломойського виплатити “ПриватБанку” 10,9 млн фунтів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна