В уряді уточнили видатки Мінветеранів із оновленого бюджету

 

Внаслідок змін до бюджету 2020 року, ухвалених парламентом 13 квітня на позачерговому засіданні, фінансування в Міністерстві у справах ветеранів матимуть п’ять програм.

Як повідомили в пресслужбі Кабміну в середу, 15 квітня, бюджет Мінветеранів становить понад 987 мільйонів гривень.

Понад 246 млн грн передбачено на заходи із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності, учасників АТО/ООС.

“Це дасть можливість шести тисячам ветеранів війни пройти психологічну реабілітацію, майже чотирьом тисячам – соціальну та професійну адаптацію, а також забезпечити санаторно-курортним лікуванням понад вісім тисяч ветеранів, профінансувати утримання центрів соціально-психологічної реабілітації та забезпечити підготовку національної збірної України до участі в міжнародних спортивних змаганнях “Ігри Нескорених”, – зазначили в уряді.

Близько 305 млн грн нададуть як субвенції місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації членам сімей загиблих АТО/ООС, особам з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи, кошти скерують на житло для цих осіб. Понад 248 млн грн – субвенції місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації для отримання жилих приміщень для внутрішньо переміщених осіб, які визнані особами з інвалідністю внаслідок російсько-української війни ІІІ групи або учасниками бойових дій.

Також понад 7 млн грн виділять як субвенції місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації членам сімей загиблих та особам з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи з числа учасників Революції Гідності.

Як інформувала “Новинарня“, на позачерговому засіданні 13 квітня Верховна Рада ухвалила зміни до бюджету-2020.

Читайте також:
Влада у новому бюджеті значно скоротила видатки на інфраструктуру пам’яті, – Пошивайло

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна