Макрон проситиме Путіна припинити вогонь та зосередитися на боротьбі з пандемією

 

Троє з п’яти постійних членів Ради Безпеки ООН згодні підтримати заклик ООН до глобального припинення вогню для зосередження на пандемії коронавірусу.

Про це в середу, 15 квітня, заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє агентство Reuters.

Макрон зазначив, що цей заклик підтримують президент Китаю Сі Цзіньпін, президент США Дональд Трамп і прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон.

Залишається переконати президента РФ Володимира Путіна.

“Я думаю, що президент Путін напевно погодиться, і в той день, коли він скаже, що ми це зробимо, ми зможемо провести цю відеоконференцію і передати цей заклик урочисто, переконливо і ефективно”, – заявив він.

Президент Франції розповів, що говорив про припинення вогню з президентом Росії ще на початку цієї ініціативи, яка прозвучала наприкінці березня.

Після цього він з Путіним не розмовляв, але заявив, що невдовзі це зробить.

Додамо, що станом на середу, 15 квітня, в Росії зафіксовано 24 490 випадків захворювання на коронавірус, тільки за останню добу захворіли 3 338 осіб.

Такі цифри повідомив оперативний штаб по боротьбі з коронавірусом РФ.

У Росії від COVID-19 померли 198 осіб, 1 986 осіб одужали. Станом на 15 квітня в РФ провели понад 1,5 млн тестів на коронавірус.

Як інформувала “Новинарня“, Путін відправив усю Росію в “неробочий режим” до кінця квітня.

Читайте також:
У Франції засудили указ Путіна щодо землі в анексованому Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна