Колишнього заступника генпрокурора призначили в МЗС: куруватиме справи збитих рейсів MH17 і PS752

 

Дипломат Євгеній Єнін, що у 2016-2020 роках був заступником генерального прокурора та курував міжнародні питання, призначений заступником міністра закордонних справ.

Про це в середу, 15 квітня, написав на фейсбуці міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Рішення ухвалив Кабінет міністрів. Це призначення було погоджене із офісом президента України.

“Євген куруватиме справи щодо збитих рейсів MH17 і PS752 в Ірані, а також щодо юридичного переслідування держави-агресора в міжнародних судах… Крім юридичного блоку, Євген куруватиме американський та азійський напрями нашої зовнішньої політики і консульську службу”, – написав у соцмережі Кулеба.

За інформацією “Європейської правди”, зараз дискутується ще декілька призначень заступників міністра закордонних справ.

Єнін працює у дипломатичній системі з 2005 року, прийшов туди за лінією Служби зовнішньої розвідки, втім, згодом опікувався не лише тими питаннями, що властиві офіцерам СЗР.

Працював у посольствах у Молдові (2005-2010 роки, спеціалізувався на питаннях придністровського конфлікту) та в Італії (2012-2016 роки, останні два роки був радником-посланником, фактично другою людиною у посольстві).

Дмитро Кулеба також повідомив, що Єнін буде курувати роботу консульської служби.

Читайте також:
Авіакатастрофа МАУ: Іран пропонує Україні меморандум про взаєморозуміння

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна