Позачергова Рада збереться 16 квітня, боротиметься з “правкотероризмом”, – Арахамія

 

Глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія за результатами наради в Кабміні повідомив, що прийнято рішення провести ще одне позачергове засідання Верховної Ради у четвер, 16 квітня, для розгляду законопроєкту про боротьбу з “поправочним спамом”.

Про це Арахамія заявив в ефірі телеканалу “Україна 24” у вівторок, 14 квітня.

Арахамія підтвердив, що у вівторок увечері був присутній на терміновій нараді в уряді з прем’єр-міністром.

“Ми обговорювали питання, пов’язане з Верховною Радою, з ще однією позачерговою сесією. Ми зараз працюємо в режимі позачергових сесій. Для того, щоб зрозуміти, чи відпускати депутатів зараз на свята у свої регіони чи їх затримати для того, щоб провести ще одну позачергову сесію. Прийняли рішення на післязавтра, у четвер зробити ще одну позачергову сесію, де основним питанням поставити зміни до Закону “Про Регламент” для того, щоб боротися з так званим “правкотероризмом“, який останнім часом охопив Верховну Раду”, – цитує Арахамію “Укрінформ”.

Він додав, що засідання ініціює президент.

“Ініціюватиме президент. Підтвердимо це вже фінально – це на 90% вже приблизно ми сформувалися – але фінально підтвердимо завтра вранці. Якщо все гаразд, то президент відправляє лист на голову Верховної Ради і, власне кажучи, через добу можна проводити позачергову сесію”, – сказав депутат.

Арахамія також зазначив, що засідання парламенту не можна буде зібрати раніше, ніж на 12:00, оскільки до цього часу на телеканалі “Рада” транслюють телеуроки для школярів.

Читайте також:
Рекордні 16 тисяч: кількість поправок до “антиколомойського” закону показали лобі олігарха у ВР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна