ДТЕК Ахметова з 20 квітня закриває шахти “Павлоградвугілля”

 

Група “ДТЕК” олігарха Рината Ахметов з 20 квітня виводить найбільше вугледобувне підприємство країни “Павлоградвугілля” у простій.

Про це у вівторок, 14 квітня, повідомив генеральний директор “ДТЕК” Максим Тимченко в ході онлайн-брифінгу, передає “Економічна правда”.

“У ситуації, що склалася сьогодні на ринку електроенергії – тотальних неплатежів, відсутньої можливості заплатити за перевезення вугілля і покупку матеріалів – ми заявляємо про зупинку найбільшого вугільного об’єднання країни “Павлоградвугілля”. З 20 квітня об’єднання виходить у простій, аби виплатити зарплату”, – сказав він.

За його словами, “ДТЕК” змушений вдатися до такого кроку, щоб заощадити гроші на логістиці та інших витратах для забезпечення виплати хоча б частини заробітної плати працівникам підприємства.

Тимченко зазначив, що загальні надходження всієї компанії “ДТЕК Енерго” в квітні очікуються в обсязі 1,6 млрд грн, тоді як витратна частина роботи “Павлоградвугілля” становить 2,9 млрд грн.

Читайте також:
ДТЕК Ахметова починає судитися з Росією за “віджате” в Криму майно на $500 млн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна