Туреччина схвалила надання меддопомоги для України

 

Туреччина надасть Україні медичну допомогу на тлі пандемії COVID-19.

Як повідомив посол України в Туреччині Андрій Сабіга, вже визначені процедура й вимоги для отримання дозволів на експорт, передає “Укрінформ”.

“Якщо продукція є в достатній кількості в Туреччині, зокрема для її власних потреб, й вона має змогу експортувати, досягнуто домовленості, що ми можемо її закуповувати”, – сказав Сибіга.

За його словами, після телефонної розмови президентів України та Туреччини Анкара дозволила експорт необхідної Україні продукції за умови дотримання процедури.

Йдеться про те, що суб’єкти підприємницької діяльності – турецькі виробники – залежно від типу продукції звертаються за дозволом до визначеного органу, після отримання якого можуть здійснювати експорт.

“Є принципове рішення щодо можливості експорту продукції, якої Україна потребує в контексті COVID-19. По лінії МОЗ ми передали переліки медичної продукції, якої потребує Україна, наші області, медичні установи, в контексті COVID-19. Робота ведеться за двома напрямкам: гуманітарної допомоги та закупівлі. Вже розпочато процес отримання дозволів за окремими видам продукції”, – повідомив дипломат.

Читайте також:
COVID-19 в Україні: за добу 325 нових випадків, десять померлих

“Після оприлюднення в соцмережах звернення до турецької сторони лише у перший день було отримано понад 100 звернень. Надійшло багато різних пропозицій: від 3D принтерів для виготовлення масок до інших предметів та матеріалів, в яких маємо нагальну потребу. Дуже приємно, що турецька сторона настільки відгукується”, – додав Сибіга.

Окремі пропозиції співпраці вже на стадії практичного опрацювання, одна з них — постачання в Україну ліній виготовлення масок.

Також дипломат повідомив, що Університет Башкент в Анкарі надав для українських медиків 3,5 тисячі хірургічних масок і 100 хірургічних халатів, які вже передали до України.

Як інформувала “Новинарня“, раніше Туреччина обмежила експорт лимонів через коронавірус.

Читайте також:
Євросоюз виділить Україні понад €190 млн на протидію пандемії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна