Розміщення миротворців ООН на Донбасі зараз є малореалістичним, – Кислиця

 

Розміщення миротворців ООН на Донбасі найближчим часом, за українськими умовами, є малореалістичним.

Про це заявив Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця в інтерв’ю виданню “РБК-Україна”.

“Питання операцій з підтримання миру лишається. Воно актуальне? Так. Чи ми можемо сказати, що така операція може бути запроваджена найближчим часом на умовах, на яких наполягав попередній і нинішній президенти, а також партнери України? Ні, це малореалістично”, – сказав він.

Кислиця також пояснив звідки взагалі взявся термін “миротворці операції”.

“Насправді, “миротворчими” ці операції називаються лише в російській мові. Всіма мовами ООН, крім російської, вони називаються операціями з “підтримання миру”. І це не просто гра слів. ООНівські операції – вони про підтримання миру, всі ці операції отримали мандат, коли конфліктуючі сторони або самі, або за посередництва ООН чи окремих країн досягали якоїсь мирної угоди, було тривале припинення вогню”, – пояснив він.

Кислиця додав, що тільки тоді з’являються “ООНівці”, які підтримують мирний процес.

“ООНівці” не спускаються на парашутах і не починають когось “примушувати до миру”, як це розуміють росіяни. А ми бачили таке “примушення до миру” на прикладах Грузії, Придністров’я та інших країн. Тому на російських умовах операція з підтримання миру нам не потрібна, а на умовах України та її партнерів зараз неможлива, бо РФ має право вето в Радбезі”, – підкреслив він.

Читайте також:
Якщо “Мінськ” не завершить війну: Пристайко заговорив про миротворців на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна